admin No Comments

Het verzamelen van Salesforce-vereisten is een kans om te bespreken, te definiëren en te documenteren wat u met uw platform wilt bereiken. Dit is geen technische exercitie en mensen uit de hele business kunnen een rol spelen in het requirements verzamelproces.

Ontmoedigend? Dat hoeft niet. Hier zijn een paar tips:

Wie moet deelnemen?

Uw Salesforce Consulting Partner en uw belangrijkste belanghebbenden, zoals uw Sales Director, Customer Service Team Manager, Customer Insight Manager, Customer Insight Manager.

Hoe werkt het?

Uw Salesforce-partner faciliteert een workshop waar de belangrijkste belanghebbenden kunnen meekomen en worden begeleid in het specificeren van wat zij van Salesforce willen. Dit moet worden verwoord in de vorm van ‘verhalen’, bijvoorbeeld “Ik wil mijn verkooppijplijn duidelijk kunnen zien en hoeveel verkoopinkomsten we die maand waarschijnlijk zullen afsluiten”.

Uw Salesforce-consultant zal de deelnemers (voorzichtig) kruiselings ondervragen om er zeker van te zijn dat ze volledig en accuraat hebben uitgedrukt wat ze nodig hebben. Al deze verhalen worden gedocumenteerd. Het is op basis van deze verhalen dat uw Salesforce Project Manager een echt robuust requirements document zal bouwen dat door alle partijen kan worden ondertekend.

Hoe lang duurt het?

Dit hangt echt allemaal af van het aantal belanghebbenden en de complexiteit van het project. In het geval van onze klant Oak Tree Mobility We hebben bijvoorbeeld een dag gereserveerd voor de eerste workshop.

Nog twee top tips

Ten eerste is dit een goed moment om na te denken over uw bestaande processen en wat er verbeterd kan worden. Probeer niet alleen maar na te bootsen wat u in Salesforce heeft: gebruik dit als een kans om ideeën te bedenken over hoe uw bedrijfsprocessen beter kunnen verlopen.

Tot slot is het belangrijk om te weten waar je naartoe wilt, voordat je bij het verzamelpunt voor eisen in het project komt, waar je naartoe wilt. Let wel, de reis kan een aantal verschillende routes volgen …. wat ons netjes naar Agile leidt. Maar dat zullen we in de volgende post behandelen….


Als u meer wilt weten over succesvolle Salesforce-implementatie, kijk dan eens in onze gids, boordevol met voorkennis over wat een digitaal transformatieproject echt tot een succes maakt. U kunt het formulier op deze pagina invullen om uw gids te downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *